lite tungt nu..

ja nu börjar det ta emot lite, det går väl i vågor kan jag tänka men detta är en lååång tråkvåg isånt fall. jag har nu jobbat 6 dagar i veckan konstant sen januari. o visst jag trivs o så men det är oxå väldigt krävande. jag är trött jäämt.. det är oxå jobbigt eftersom det spelar ingen roll hur mkt av mitt liv jag ger till den där resturangen o hur mkt jag gör för dom , för i slutändan så vet de ändå att jag är en backpacker och att jag kommer lämna dom. så det dom hela tiden gör är att anställa nya personer fast vi inte behöver, o det är nästan som dom medvetet tvingar oss att leva i ständig stress om att de kan dra ner på våra timmar.
nu har de anställt en ny tjej som är så falsk att jag blir arg. hon vill ha fulltid o jag har aldrig sett någon smöra så mkt för bossen i hela mitt liv. det är nästan så man tror att de träffas efter jobbet oxå.. så nu har högsta bossen sagt att han vill skära ner på timmar o han frågar mig jämt hur länge jag ska stanna. men nu har jag pratat med managern som är  hur bra som helst o han säger att jag kan va lugn. men det är ändå irriterande att man aldrig kan va trygg o veta hur mkt man ska tjäna. jaja jag är väldigt trött på hur jobb i australien sköts. man får aldrig veta något o får aldrig ha något o säga till om. nu är det två månader kvar.. o ja veckorna går snabbt men riktigt sliten är jag.. men anders peppar mig alltid genom att tänka på vilken belöning vi får sen... för nu är det bestämt,,, två månader i thailand!!!!! ska bli sååå härligt!! hoppas vi får lite sol oxå för det är tydligen regnperiod,, men det räcker att vila o ha varandra!=)

här är det förövrigt storm nu, regn o sån jäkla vind helt sjukt,, de kallas vinter här.. var faan är snön undrar jag:P
hela familjen är nu på semester runt om i världen. pappa o lisa i turkitet,, o mamma sören luttan hanna mattias christoffer lillfelix o pluttfreja på mallorca.. ganska komiskt att tänka att åååh vad lyckliga dom är som har semester när man själv är i australien,, men detta är fan inte semester.. jobb jobb jobb... jag jobbar hårdare än jag nånsin gjort hemma tillomed. totalvit, inte en soldag, eller stranddag sen december skulle jag tro. o tro mig det går o va vit fast man är i ett varmt land, det kallas jobb..=(
gud vad jag klagar nu... jag har det ändå jäkligt bra som har chansen o prova på något sånt här, det är det bästa jag gjort i mitt liv för det har fått mig att växa väldigt mkt som människa o jag har lärt mig mkt, hur det än låter så är det sant..
o så har jag ju träffat min drömman. o det spelar ingen roll hur jobbigt allt är här nere för när jag kommer hem till anders så inser jag bara hur lycklig jag egentligen är. vi har varandra o jag är riktigt glad för der jag har. o det är oxå bra o inse hur himla bra vi har det i sverige egentligen. och oj vad jag saknar min familj o mina vänner!

just nu ligger jag i sängen börjar inte förns framåt kvällen idag. nu ska jag nog kolla en film o ligga här hela dan o vänta på att anders ska få rast på jobbet så han kan komma hem med hamburgekebabtallrik åt mig, MUMS!!! han är bra han min karl, som göder mig!!=)

hoppas min fmilj har en underbar semester,, nästa år ska vi med!
jag älskar er alla!! här kommer en bild för er som glömt bort mig! puss
av mästerfotografen Anders.

Livet i Australien.

hej hej mina sötnosar!
jag antar att det inte är så många kvar som läser på denna blogg längre haha, jag är en riktigt kass bloggare! men ni som känner mig hade nog inte väntat er något annat!:P

Jaha, vad händer i mitt liv då. pratar ju knappt med nån längre så tänkte uppdatera er här istället. anledningen att jag inte skriver kanske är för jag mest gör samma sak,, jobb jobb jobb.
Jag jobbar alltså 6 dagar i veckan. börjar oftast runt 11 - 12 o kommer hem runt 22 på kvällen. Jag stänger resturangen varje dag o det känns som jag lever för den där resturangen.
Det är alltså en italiensk resturang, ganska billig inget fancy men ändå helt okej. vi har våra stammisar o jag känner alla nu. chefen ger mig vääldigt mkt ansvar, så pass mkt att han anser att jag helst inte ska va ledig alls. det är jag och en tjej till som jämt jobbar, de andra får lite timmar här o var. jag får det mkt bättre än dom andra o chefen bryr sig om mig. de litar massa på mig, jag får mer timmar o bättre mat o ja massa ansvar. känns jättebra. o även om jag öppnar o tror att jag ska få gå hem tidigt så stänger jag alltid resturangen, det är bra men jobbigt..nu ska vi få uniformer o grejor oxå o chefen vill att personalen ska bli bättre. men det finns enna riktigt rötägg som jobbar där,, ibland blir jag så jäkla arg. jag o Marie jobbar varenda jäkla dag o sliter, o så kommer dom in o glider typ. aja. vi har ganska kul åt oss själva oxå vilket liv vi har. vår höjdpunkt på dagen är när en skadad fågel som vi kallar Big foot kommer och vi får mata honom. haha. ja, 6 dagar i veckan sn i januari har detta vart mitt liv. men det händer mkt kul på jobbet oxå. de jävlas mkt med mig.
En dag bad de mig att hämta något i pizzafrysen, det var bråttom sa dom. så jag gick för o hämta det. pizza frysen är väldigt låg, i bänkhöjd.. så jag böjde mig ner o öppnade frysen. o där i låg pizzakillen o skrek när jag öppnade.. jag flög bakåt o skrek världens skrik varpå jag började grina hahaha. o massa kunder i resurangn bara hoppade till av mitt skrik.. sen fick som gå o förklara för alla gäster varför jag grät o satt på golvet o skakade haha.
Jag är inte heller tillåten o skratta i resturangen. den högsta bossen har sagt åt managern, varje gång jag skrattar o såger han; få tyst på Frida, men det går inte .. tydligen skrattar jag väldigt fult haha..
jaja, svårt o förklara allt såhär, men jag trivs väldigt bra. men är väldigt sliten. jag o Anders har knappt aldrig tid för något annat än jobb o vi måste hela tiden tänka på pengarna o väldigt långt fram.
Anders har fått jobb på min resturang oxå, o det var bland det bästa som kunde hända. nu kan vi iaf ses!=) anders är i disken o hjälper även kocken som kitchen hand o grejor o jag serverar kunderna o ger anders disk!=) Anders går oxå upp 6 på morgonen o jobbar på ett annat jobb ofta, kommer hem en halvtimme, slänger i sig mat o åker till resturangen för att slita till stängning. så lite duktigta är vi, o snart får vi förhoppningsvis belöning i semester!
Jag tror dock vi får stanna här tills slutet av juli vi har räknat på det o eftersom det är dåligt med jobb i Australien oxå nu så måste vi passa på o jobba när vi har jobb..
 
Vårat mål för tillfället är att anders ska lära mig o kitesurfa. han har redan köpt en våtdräkt till mig o så har jag köpt surfshorts. så nu är det bara o lära sig själva surfingen haha. vi var ute en dag o jag fick hålla i draken.. det var coolt, men mkt svårt! men anders har tålamod med mig. sen har vi börjat simma oxå. inte mkr tid till det men ibland.

Annars är jag mest kär o galen, vilket nog är anledningen till att jag orkar med allt detta. jag vet att vi kommer kunna resa iväg sen o bara ha det underbart! nu tror jag det är thailand i sikte. iaf vill v nånstans där det är billigt o vackert o vi bara kan njuta o vila ett tag!

Jag tror inte heller att jag kommer hem förns december som det ser ut nu. men det är bara två månader extra min kära familj även om jag vet att ni blir lika ledsena som jag. jag saknar er nått enormt, men allt kommer va underbart när vi kommer hem!

idag börjar jag inte jobba förns sju, så då tar jag cykeln o drar iväg för resten av kvällen. imorn kommer va världens jobbigaste dag på resturangen, vi kommer va så sjukt busy o jag kommer nog inte få någon rast på hela dan. vi har så mkt bokningar o det är årets värsta dag säger dom. jag ska även få ett special uppdrag o stå i dörren o sätta ner alla gäster, vilket är det värsta uppdraget man kan ha imorn säger dom, grattis frida!
chefen har även frågat mig om jag vill va ledig hela 2 dagar nästa vecka bara för o vila upp mig för jag jobbar så hårt, så får se hur jag gör med det.

Anders ligger nu o sover här bredvid mig på sin rast, han är helt slut stackarn, från 6 till 23 har han nu jobbat flera dar. så duktig!! men nu måste jag väcka han så vi kan köpa nya skor till honom, resturang skor!
idag har jag städat hela huset oxå så nu är jag vrålhungrig!!

det var en liten uppdatering iaf!
jag älskar er alla! puss puss

en speciell hälsning till mattias o emelie idag, ni är otroligt starka o jag beundrar er! underbart fin video ni hade gjort. jag känner med er. <3

RSS 2.0